BEZIELD LEVEN

Bezield leven is leven met bezieling, enthousiast. Zoals ook stierengevecht ‘het’ heeft, of een dans, waarvan je kunt zeggen : it’s get soul. Zo kan ook jouw leven zijn als het levende gelaat van een tijger, of als van jouw gezicht in een glimp gezien kan worden: ‘dat ben jij echt’. Maar je kunt zo ook dicht bij je ziel blijven, dicht bij beslissen vanuit innerlijke waarden en niet mechanisch of zonder goed en helder te denken.

Jouw daagse praktische bestaan kan ook tot een bezield handelen en beleving komen, waar je niet als op de automatische piloot handelt, maar er helemaal bij bent. Je kunt bijvoorbeeld in een relatie ook intiemer worden, bezield. Er is minder sprake van je eigen ego aanzien geven, maar in je relatie straalt iets diepers door, het is intiemer. Je kunt spontaner, speelser worden door piekeren etc. los te laten, meer ontspannen levend.

In de submenu’s wordt onder andere de vraag beantwoord of je over zoiets vaags als ‘ziel‘ wel kunt filosoferen en of daar wel wetenschap op te bedrijven is. En ook de vraag of de psychotherapie ook niet de ziel tot doel moet hebben, dat is het ware zelf. Ook al geeft dat in het moment geluk, het is nog geen blijvend levensgeluk, waar je ook bestand bent tegen verlies, of lijden. (Daarvoor is meer nodig, zie het menu in vol bewustzijn ).

Print Friendly