Vreemd gaan 

Vreemd gaan 

Vreemd gaan is van alle tijden. Is vreemd gaan erg, of is het een natuurlijke behoefte. Er zijn dieren die hun leven lang met zijn tweeën blijven; en er zijn dieren die bij tijd en wijlen een ander dier neuken.

Ik ken iemand die altijd zei:

Ik ga nooit vreemd, want ik stel mij altijd eerst even voor.

En zo zijn er duizenden mopjes, vooral van mannen.

Maar is vreemd gaan nu normaal, of neurotisch en raak je uiteindelijk van de regen in de drup?

Dat moet iedereen zelf weten, wordt vaak gezegd. Toch wil ik hier een paar persoonlijke ervaringen delen:

Mannen denken vaak: achter de heuvels is het gras groener, en bij een ander is het waarschijnlijk opwindender, energie-gevend enz. Bekende gedachten die ik ook had. Tot een man bij mij in therapie kwam die alles gedaan had waar een man van droomt: hij had een zeewaardig zeiljacht aangeschaft,zwier daarmee langs de kusten van Zuid-Amerika, ging aan land op zonnige eilanden, waar lieve vrouwen hem hartelijk ontvingen, zich met hun lichaam aan hem gaven, en alles gaven wat zijn hartje begeerde. Hij vertelde mij dat, ‘en toch ben ik doodongelukkig’ zei hij.

Dit verhaal opende mijn ogen. Waarom was deze man ongelukkig en eindigt vreemd gaan vaak in een complexe situatie, gecompliceerd, en tot een dubbel geheim leven leidend en uiteindelijk tot eenzaamheid?

Dat komt omdat geluk uiteindelijk vanuit jezelf moet komen. Bij vreemd gaan, leen je dat fundamentele alleenrecht uit aan een ander; je wordt afhankelijk voor je geluk van die ander. Waarom doen mensen, mannen vooral, dat?

Omdat ze een diep geankerd gemis in zichzelf  voelen; een gemis dat zo basaal is, zo diep gaat, dat dit gemis waarschijnlijk al heel lang bij hen is, en deze basale behoefte niet ontmoet en beantwoord is gedurende het contact met hun ouders vroeger. Ze kunnen geen kant op met dit gemis, het is te moeilijk om er woorden voor te vinden, het is te moeilijk om dit gemis te bespreken, zeker niet met vrienden of vrienden; er kleeft immers negativiteit aan vreemd gaan en aan die behoefte. Meer   (seksueel verlangen)

Therapeutisch gezegd: dit gemis wordt geprojecteerd op eigen partner (die daar nooit fundamenteel aan kan beantwoorden: ze is je moeder niet,kan niet al haar eigen behoeften opzij blijven zetten  en dat zou je uiteindelijk ook niet willen)…… Meer relatietips (relaties en projecties)

Deze projectie moet teruggenomen worden omdat deze je uitholt, tot een wezen maakt die zijn eigen impulsen niet meester is, eigenlijk geen meester en man daarover is. Hoe wordt die projectie dan teruggenomen. Door eerlijk jezelf te onderzoeken eventueel met behulp van een psycholoog.

Zonder het bewustzijn van dit mechanisme, blijf je er de slaaf van. Maar het onderzoek en de erkenning ervan, is de echte weg van geluk.

Je zult helderder worden, meer genieten van kleine dingen, opener zijn voor collega’s en vrienden, frisser leven alsof je de werkelijkheid met nieuwe ogen kunt bezien. Meer (innerlijk lichaam als toegang tot onze echte emoties)

Meer weten over dit belangrijke onderwerp?…..

Meer..(mannen)

Print Friendly, PDF & Email