Inzicht geldsystemen

Macht geldsysteem ontward. Meer inzicht

Het lijkt erop alsof alles om geld en geldsystemen draait in deze wereld en de loop van de geschiedenis bepaalt. Inzicht. Politiek en media houden zich vooral met economie bezig. Geld lijkt ons leven te beheersen. Ad Broere is een van de mensen die ons ingewikkelde ontoegankelijke machtige geldsysteem ontwart. Oorspronkelijk was geld een ruilmiddel. Hij vertelt erover in het volgende interview

Een revolutionaire gedachte is dat wij alle grondstoffen moeten lenen van de aarde . Duurzaamheid alleen is een lapmiddel:dan gaan we wel efficiënter met grondstoffen om maar systeem blijft hetzelfde: de prikkels om meer grondstoffen te gebruiken blijven bestaan.

Thomas Rau:” wij moeten grondstoffen niet zien als iets dat je na bezit en na gebruik kunt weggooien, maar als iets dat je leent”.

Dat betekent dat we bijv. bij een iPhone (waarin waardevolle grondstoffen zitten): je betaalt alleen het gebruik en daarna geef je hem terug (voor recycling).

Zo hetzelfde met verlichting; die koop je en de producent levert de lampen (en die zo goed mogelijk; zodat ze niet na een ingebouwd verslijtingsmechanisme vervangen moeten worden door de koper.

Een ander heldere lezing over geldsystemen, voor universiteit Groningen

Een beetje greep op de zo ontoegankelijk lijkende geldsystemen in ons bestaan.

 

Terug naar ons dagelijks bestaan

Geld. Over de Rothchilds

Deze familie lijkt al lang tot de rijksten van deze aarde te behoren. Hun invloed is immens, alsof zij de hele wereld beheersen. Is dat gezond? Een tip van de sluier opgelicht via de volgende link

De top van de geldpyramide

Goldman Sachs is de bank die de wereld en alle andere banken beheerst; ze worden de elite van de elite genoemd. Verondersteld wordt dat zij crashes creëren en daar dan weer van profiteren.

Donal Trump heeft vier topmedewerkers van Goldman Sachs in zijn regering opgenomen (bron Volkskrant 31-12-2016)

Print Friendly, PDF & Email